NA LICU MJESTA

Sarajevo se sprema za treću noć SFF-a, pogledajte šta smo zabilježili na ulicama glavnog grada BiH

Trećeg dana Sarajevo Film Festivala očekuje se bogat sadržaj filmova, koji su počeli već od jutarnjih sati

S ulica Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Ekipa "Dnevnog avaza"

18.8.2024

Sarajevo trese festivalska groznica, a građani i mnogobrojni turisti koji su u bh. prijestonicu stigli iz svih dijelova svijeta, spremaju se za treću noć Sarajevo Film Festivala.

Trećeg dana Sarajevo Film Festivala očekuje se bogat sadržaj filmova, koji su počeli već od jutarnjih sati.

Prva projekcija je bila već u 9:30 sati u Narodnom pozorištu, a riječ je o filmu Andreja Kona "Velika sedmica", koji će biti u takmičarskom igranom programu. 

Bogat program

Za sve one koji nisu mogli pogledati film ujutro, imat će ponovo na istom mjestu ga priliku pogledati i u 19 sati.

Između ove dvije projekcije u Narodnom pozorištu u 15 sati je bio prikazan film Veronike Franc i Severina Fijale "Vražija kupka", koji je dio programa "U fokusu".

Današnji program u Narodnom pozorištu se zatvara specijalnom gala projekcijom filma "Oh, Kanada" Pola Šradera u 21:30 sati.

U Ljetnom kinu Coca-Cola posjetioci će u 20:30 sati u okviru "Open Aira" imati priliku razgovarati sa Aleksanderom Pejnom o filmu "Stranputice".

Kino Meeting Point nudi bogat program "Kinoscopea", koji počinje u 12 sati filmom Crna kutija: Dnevnici Šiorija Ita, u 18:30 sati planiran je film Sandje Suri "Santosh", a u 22 sata "Kada padne "noć" Selin Ruzet. U Kinu Meeting Point možete pogledati od 15 sati i filmove Elije Sulejmana "Zaljevski rat... Šta je sljedeće? (Segment: Odavanje počasti ubistvom)" te "Božanska intervencija.

U okviru Summer Screena, posjetioci će na otvorenom u 21 sati imati priliku da pogledaju film Hong Sangsu "Potrebe putnika".

U Ljetnom kinu Stari Grad večeras će se prikazati film Slobodana Maksimovića "Praslovan".

Cineplex 1 danas nudi bogate sadržaje iz okvira takmičarskih dokumentarnih filmova. U 15:30 počinju projekcije sljedećih filmova - "Povratak u Jasenovac" (Admir Rahmanović), "Galeb (David Lušičić), "Bol" (Ivan Faktor) i "Kao bolesno žuta" (Norika Sefa). Istim tempom se nastavlja od 19 sati filmovima: "Između delikatnosti i nasilja" (Širin Bahar Demirel) i "Tatina uspavanka" (Lesia Diak).

Na ovoj lokaciji današnje projekcije se završavaju filmom o Safetu Zecu "Safet Zec: Put majstorstva", autora Gorčina Zeca.

Takmičarski studentski filmovi

U okviru kategorije BH Film na istoj lokaciji od 18 sati možete pogledati "Aleja snajpera - mom bratu" Kristijane Lučije Grili i Frančeska Toskanija".

Ekipa filma "Backup" već sinoć je prohodala crvenim tepihom, a večeras od 21 sati svi će imati priliku u Cineplexxu 3 da pogledaju ovo ostvarenje Faruka Sokolovića.

Cineplexx 4 od 19 sati nudi film Petera Hugendorna "Tri dana ribarenja".

U 16 sati u Cineplexxu 5 možete pogledati film Oksane Karpovič "Presretnuti", a od 19 sati film "Crni pas" Guan Hu. Program na ovoj lokaciji će zatvoriti film Sebastiena Vaničeka "Gamad".

U okviru programa "Suočavanje s prošlošću" u Cineplexxu 7 će biti prikazan film "El Shatt - Nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka".

Ljubitelji dokumentarnog filma će u Cineplexxu 8 već od 10 sati moći uživati u filmova. Sve počinje sa "Biang Biang Express" Nikole Stojanovića, a nastavlja se preko "Tvoj život bez mene" Ane Rubi i "Centanni" Maje Doroteje Prelog.

Dječiji program

U Pozorištu mladih je u okviru "Dječijeg programa" u 15 sati prikazan film Aleksisa Dukora i Vinsena Paranua "Tajanstvena šuma", a od 17 sati u okviru "TeenArene" prikazuje se "Maydegol" Sarvnaz Alambeigi. 

Današnji program u Pozorištu mladih se zatvara filmom "Brate", Mark Ramon, Alehandre Lambes i Marka Vise, koji je inače specijalna projekcija. Taj film starta od 20 sati.

Kino Novi Grad u 18 sati nudi film Gintsa Zilbalodisa "Tok", a Ljetno kino "Safet Zajko" u 20:30 prikazuje film "Kraljevstvo" Julien Kolone.

U Ljetnom kinu Centar od 21 sat možete pogledati film "Nebrušeni dijamant" Agate Ridinger.

Već spomenuti film "Tajanstvena šuma" možete pogledati i u Dječijom kući Novo Sarajevo od 18 sati. Na istoj lokaciji u 21 sat se prikazuje film "Svi vole Tudu" Nabila Ajuča".

Kino Ilidža će prikazati u 18 sati film "Ozbiljni tonovi" Ingrid Pokropek", a u 21 sat već navedeni film "Tok".

BH Telecom Ljetno kino Mostar donosi u 21:30 film Kraljevstvo, a Bingo Ljetno kino Tuzla isti film u 20:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.