NA LICU MJESTA

Video / Sarajevo spremno za drugu noć SFF-a, pogledajte šta smo zabilježili na ulicama grada

Drugi dan SFF-a donosi također mnogo zanimljivih naslova i bogat program na više lokacija

S ulica Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16
Ekipa "Dnevnog avaza"

17.8.2024

Festivalska atmosfera zavladala je u Sarajevu, a građani i brojni turisti se spremaju za drugu noć Sarajevo Film Festivala.

Podsjetimo, sinoćnjom svjetskom premijerom filma "Nakon ljeta" bh. reditelja Danisa Tanovića i podizanjem zavjese najveće filmske smotre u regionupočeo je jubilarni 30. Sarajevo Film Festival.

Poslije premijere "Nakon ljeta", drugi dan SFF-a donosi također mnogo zanimljivih naslova i bogat program na više lokacija.

Večeras će u Narodnom pozorištu biti prikazan film "Obiteljska terapija" Sonje Prosenc, a koji je dio takmičarskog programa SFF-a. Na rasporedu je u 19:00 sati.

Open Air

U okviru Open Aira večeras u 20:30 sati počasni gost SFF-a Kord Džeferson će predstaviti film "Američka fikcija".

Kino Meeting Point će također danas biti bogato sadržajima. Sve počinje u 12 sati filmom "Presretnuti" Oksane Karpovič, a nakon toga će gledatelji moći uživati u dva filma Elije Sulejmana. Prvo će se u 15 sati prikazati "Uvod u kraj rasprave", a onda i "Hronika nestanja".

U 18:30 će biti projekcija filma Guan Hu-a "Crni pas", a u 22 sata Sebastiena Vaničeka "Gamad."

UniCredit Summer Screen nudi večeras u 21 sat film Agate Ridinger "Nebrušeni dijamant", a isti film možete pogledati i u Bingo Ljetnom kinu u Tuzli te BH Telecom Ljetnom kinu u Mostaru.

U Ljetnom kinu Stari Grad će u okviru programa Open Air i BH Film u 20:45 sati biti prikazan "Backup" Faruka Sokolovića.

Cineplexx 1 nudi ogat dokumentarni program, koji počinje u 15:30 sati sa "Biang Biang Express" Nikole Stojanovića, a nakon toga slijedi film Ane Rubi "Tvoj život bez mene". Program se nastavlja dokumentarnim filmom "Centanni", Maje Doroteje Prelog.

Za kraj programa u 22:30 sati Cineplexx 1 nudi pretpremijeru serije Timura Makarevića, Vedrana Rupića i Une Gunjak "Komar".

Cineplexx 3 nudi program iz kategorije "BH. Film". Projekcija "Daha Sarajeva" Fabiane Antonioli će biti u 12 sati. U 15 sati se projekcije nastavljaju filmom Ade Hasanovića "Dnevnici mog oca".

U 18 sati će ljubitelji filma moći pogledati "Preživjela sam holokaust" Sanele Prašović Gadžo, a a u 21 se program u Cineplexxu tri zatvara sa filmom "Zelena vrata" Giljerma Vejara.

Program za djecu

Cineplex 4 nudi u 19 sati film "Mlijeko Stefani Kolk, koji je dobio nagradu publike Mreže festivala jadranske regije, a pretpremijera već spomenutog Komara će biti i u ovom kinu u 21:45 sati.

Cineplexx 7 u okviru programa "Suočavanje s prošlošću" nudi film "Najdragocjeniji teret" Mihela Hazanavičiusa.

U Pozorištu mladih u 15 sati starta Dječiji program filmom Blok 5, koji će biti prikazan u 18 sati i u Kinu Novi Grad. U okviru programa "Teen Arena" Pozorište mladih nudi film "Tok" Gintsa Zilbalodisa. Isti film će se pe prikazati i u Dječijoj kući Novo Sarajevo.

Ljetno kino Centra "Safet Zajko" nudi film Svi vole Toudu" Nabila Ajuča.

Film Danisa Tanovića "Nakon ljeta", koji je otvorio sinoć SFF će biti prikazan u 21 sat u Ljetnom kinu centar i Dječijoj kući Novo Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.