SLAVNI GLUMAC

Leonardo Dikaprio otkrio koji mu je omiljeni film u kojem je glumio: "Imao sam 15 godina i sjećam se svakog detalja"

Gledati Roberta De Nira na setu, vidjeti njegovu predanost, bilo je jedno od najuticajnijih iskustava u mom životu, ističe glumac

Leonardo Dikaprio. Instagram

E. T.

20.7.2024

Slavni glumac Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) tokom svoje karijere glumio je u brojnim filmovima i utjelovio različite likove, ali je za jedan film na kojem je radio otkrio da mu je omiljen u karijeri.

Iako bi mnogi mogli pomisliti da je riječ o filmu Povratnik (The Revenant) koji mu je konačno osigurao prvog Oscara, zapravo je njegov omiljeni film drama iz 1993. godine u kojoj je glumio s Robertom De Nirom. DiCaprio je kao svoj omiljeni film, kojeg se voli prisjetiti, u intervjuu za Time Out izdvojio Život ovog dječaka (This Boy's Life), koji je režirao Majkl Keton-Džons (Michael Caton-Jones) i temelji se na istoimenim memoarima Tobijasa Volfa (Tobiasa Wolffa).

- Imao sam 15 godina i sjećam se svakog detalja. Sve mi je bilo tako novo. Gledati Roberta De Nira na setu, vidjeti njegovu predanost, bilo je jedno od najuticajnijih iskustava u mom životu - komentirao je glumac, prenosi Far Out.

Radnja drame smještena je u 1950-te, a prati vezu između buntovnog tinejdžera Tobija (Tobyja) (Leonardo DiCaprio), njegove majke Karolin (Caroline) Elen Barkin (Ellen) i agresivnog očuha Dvajta (Dwighta) Robert de Niro. Karolin se nije mogla nositi s Tobijevim ponašanjem, te je odlučila da dječak i Dvajt žive zajedno prije nego što se ona uda za njega. Međutim, nije mogla ni pretpostaviti da će njena odluka imati posljedice za Tobija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.