OBJAVA SABAHA

Turska bi mogla blokirati još jednu društvenu mrežu: Preko nje promoviraju kocku i drogu

Rečeno je da ako Telegram ne preduzme akciju protiv ovih kanala za kratko vrijeme, pristup bi mogao biti blokiran, navedeno je u saopštenju

Očekuje se preduzimanje koraka. Platforma X

Dž. R.

12.8.2024

Turski list Sabah objavio je informaciju citirajući izvore iz vladinih struktura da bi Turska mogla blokirati pristup društvenoj mreži Telegram jer se, kako navode, preko tog kanala prodaje droga i promoviraju prostitucija i kocka.

- Telegram, široko korištena aplikacija u Turskoj, postao je 'kriminalna močvara'. Poznato je da se droga slobodno prodaje preko kanala otvorenih na Telegramu, a promovišu se prostitucija, kockanje i pedofilski videi - navodi turski list.

Prema podacima Sabaha, turska služba nadležna za informacione i komunikacione tehnologije (BTK) uputila je više od hiljadu dopisa sjedištu Telegrama u Velikoj Britaniji, tražeći da zatvore kanale, ali nije dobila odgovor.

- Rečeno je da ako Telegram ne preduzme akciju protiv ovih kanala za kratko vrijeme, pristup bi mogao biti blokiran - navedeno je u saopštenju.

Turske vlasti su blokirale pristup Instagramu 2. augusta, prenosi agencija RIA Novosti.

Ministar za transport i infrastrukturu Abdulkadir Uraloglu prekjučer je izjavio da je pristup društvenoj mreži Meta ponovo uspostavljen nakon pregovora i obećanja datih iz te firme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.