BOLJA GRAFIKA I MEMORIJA

Apple priprema svoje najmanje računalo ikad

Sredinom sljedeće godine pak trebali bi se pojaviti novi modeli Mac Pro i Mac Studio uređaja, koji spadaju u najjače Mac uređaje.

Apple. Twitter

Dž. Vilajet

10.8.2024

I dok su im telefoni sve veći, u Appleu su odlučili računala smanjiti na najmanju moguću mjeru. Nova verzija Mac mini računala će biti najmanje Appleovo stolno računalo do sad.

Navodno su u pripremi dvije verzije uređaja – jedna s M4 čipom i komponentama sličnima iPad Prou, a druga s (još ne predstavljenim) M4 Pro čipom, više memorije i boljom grafikom.

Još uvijek nije poznato kolika će biti cijena tog novog uređaja. Do sad se “mini” prodavao po cijeni od 600 dolara, iako nova verzija dolazi u manjem pakiranju, teško je za povjerovati da bi Apple dodatno snizio cijenu.

Osim Mac minija i drugi uređaji iz Mac linije dobit će neke novosti. Tako bi iMac desktop i MacBook Pro trebali dobiti čipove iz linije M4, dok bi u proljeće svjetlo dana trebali ugledati novi MacBook Air uređaji. Sredinom sljedeće godine pak trebali bi se pojaviti novi modeli Mac Pro i Mac Studio uređaja, koji spadaju u najjače Mac uređaje.

Prelazak na M4, Appleov čipset, označit će i zanimljivu prekretnicu za Apple. Naime, ovo će biti prvi put da će ista generacija čipova biti dostupna u svim Mac računalima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.