MISIJA PLATFORME

Zašto Instagram ne želi dugometražne videozapise

Moseri je naglasio da su dva glavna cilja Instagrama povezivanje korisnika s prijateljima i omogućavanje istraživanja interesa

Facebook

D. R.

12.7.2024

Instagram neće usmjeravati pažnju na dugometražne videozapise, jer bi to moglo da ugrozi osnovnu misiju platforme - povezivanje ljudi s prijateljima, izjavio je šef Instagrama, Adam Moseri.

Iako korisnici mogu postavljati videozapise u trajanju do jednog sata, Instagram je nakon neuspješnog pokušaja sIGTV-om odlučio da se fokusira na kratke videozapise.

Moseri je naglasio da su dva glavna cilja Instagrama povezivanje korisnika s prijateljima i omogućavanje istraživanja interesa, pretežno kroz kratke videozapise. On smatra da su ova dva cilja međusobno povezana jer korisnici često dijele kratke videozapise s prijateljima, što dodatno jača njihove veze.

Dugometražni videozapisi, s druge strane, nisu u skladu s ovim ciljevima. Video zapisi koji traju duže od 10 minuta, ili koji podsjećaju na TV emisije, smanjuju količinu sadržaja koju korisnici vide od svojih prijatelja i smanjuju interakciju među njima. Zbog toga, Instagram neće težiti ovom formatu, za razliku od TikTok-a koji sve više ulaže u duže videozapise.

Moseri je naglasio da je prioritet Instagrama da zadrži svoj identitet platforme koja povezuje ljude kroz kratke videozapise koji mogu biti brzo podijeljeni i komentarisani među prijateljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.