NAJSKUPLJI MODEL

Žalbe pljušte na sve strane: Šta se dešava s iPhoneom 15, pregrijava se, mijenja boju, lako se lomi

iPhone 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 eura, izgleda da su najveći izvor frustracije

Veliki broj korisnika je primijetio da se iPhone 15 Pro pregrijava nakon samo nekoliko minuta. Dailymail.co.u

E. Ag.

28.9.2023

Apple je nedavno pustio u prodaju svoj najskuplji telefon do sada. Iako bi mnogi pomislili da se radi i o najboljem, žalbe korisnika pljušte na sve strane.

Kupci su se žalili na više problema s najnovijim iPhone telefonima, uključujući pregrijevanje, bagove, savijanje, krhkost kućišta i promjenu boje titanijskog okvira.

Dvije najskuplje opcije u seriji – iPhone 15 Pro i Pro Maks, čije cijene dostižu nevjerovatnih 1.600 eura, izgleda da su najveći izvor frustracije.

- Imam osjećaj da će iPhone 15 postati najveći Appleov promašaj u historiji - napisao je na X-u jedan od nezadovoljnih korisnika.

Pregrijavanje

Veliki broj korisnika je primijetio da se iPhone 15 Pro pregrijava nakon samo nekoliko minuta.

- Titanij iPhone 15 Pro se previše grije, toliko da ga je teško držati u ruci. Pregrijava se nakon dvominutnog poziva - napisao je nezadovoljni korisnik na X-u.

Korisnici u Appleovoj online zajednici podrške također su primijetili isti problem sa novim telefonima, prenosi Nova.rs.

- Danas sam dobio iPhone 15 Pro. Telefon se toliko grije da ne mogu ni da ga držim u ruci! Nadam se da će Apple ovo nekako da riješi - naveo je jedan član.

Drugi je dodao: „Isto se i meni dešava, a upravo sam dobio telefon.“

Kineski tehnološki bloger Geekerwan otkrio je testiranjem da iPhone 15 Pro dostiže nove maksimume temperature za samo 30 minuta.

- Površinska temperatura iPhone 15 Pro oborila je novi rekord u mom iskustvu sa iPhoneima, dostigavši nevjerovatnih 48 stepeni - rekao je on u videosnimku na YouTubeu.

On je sugerirao da tu toplotu generiše A17 Pro čipset koji je zadužen za izuzetne performanse ovog telefona, ali i nove AI mogućnosti.

Titanij mijenja boju

Za razliku od „standardnih“ modela, skuplji iPhone 15 Pro asortiman koristi titanij, umjesto nehrđajućeg čelika kod prošlogodišnjih modela.

Korisnici društvenih mreža su podijelili slike telefona sa značajnom promjenom boje, dok je jedan tvitovao da mu djeluje „pomalo nenormalno, s obzirom na cijenu uređaja“.

Apple je u dokumentu podrške koji je objavljen za novu liniju iPhone 15 priznao da „ulje sakože može privremeno da promijeni boju vanjske titanijske trake“.


- Brisanje iPhonea mekom, blago vlažnom krpom koja ne ostavlja dlačice vratit će originalni izgled - pojašnjava Apple.

Titanij, inače, ima zanimljivu sposobnost da pokaže „interferentne boje“ pri zagrijavanju, koje mogu učiniti da površina izgleda kao duga.

Nikakva izdržljivost – može da se slomi rukama

Ako plaćate više od 1.500 eura za telefon, očekivali biste da bude prilično izdržljiv.

Međutim, iPhone 15 Pro Maks se može razbiti golim rukama, pokazuju snimci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.