Sastojci:
- 700 g pileće jetrice
- 5 kašika ulja
- 300 g riže
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 paprika babura
- so i biber po okusu
- peršunov list
Priprema:
1. Jetrice očistite od žilica i operite. U tavu stavite dvije kašike ulja, pa kad se zagrije, stavite jetrice, pobiberite i pustite da se krčka 20 minuta uz lagano dolijevanje vode. Pred kraj ostavite da se zapeče (ali da ne bude suha) na laganoj vatri.
2. Luk i papriku izblenajte (ili iseckajte), pa stavite da se prodinstaju s ostatkom ulja i malo vode (10 minuta). Dodajte rižu, sipajte pola litra vode i posolite. Povremeno promiješajte. Riža bi trebalo da se skuha kad voda ispari, ali ako nije, dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova.
3. Servirajte jetrice na rižu, pospite sjeckanim peršunom i jelo poslužite toplo.