"NA KAŠIKU"

Gulaš na drugačiji način: Zdrav, ukusan i brzo se sprema

Iako mnogi izbjegavaju pripremati gulaš jer zvuči komplicirano, ovo jelo je i više nego jednostavno za pripremu

Gulaš sa sojinim medaljonima. Facebook

E. Ag.

prije 3 dana


Gulaš je jelo koje se provlači kroz bosansku kuhinju iako potječe iz Mađarske. Mnogo je varijanti ovog čestog jesenjeg i zimskog jela “na kašiku”, a mi vam donosimo jednu od zdravih varijanti, pogodnu i za vegetarijance.

Iako mnogi izbjegavaju pripremati gulaš jer zvuči komplicirano, ovo jelo je i više nego jednostavno za pripremu. Potrebno je samo malo strpljenja, igranja sa začinima i predanog stajanja za štednjakom... ali to i jeste ono što nam treba kada temperature padnu u termometru, jer tada žudimo za utješnim jelima koja nas podsjećaju na djetinjstvo te koja nas mogu lijepo zasititi i zagrijati.

Gulaš sa sojinim medaljonima jedno je od tih jela, gust i slastan, a povrće u njemu mekano i sočno.

Sastojci: 

150 g medaljona od soje

2 krompira

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 veća mrkva

1 luk

3 čehna bijelog luka limenka od 400 g isjeckanog paradajza 2 kašike dimljene paprike

sol, biber

Priprema:

Medaljone od soje namočite u vodi 10-ak minuta. Na malo ulja dinstajte luk i bijeli luk, potom dodajte ostalo svježe povrće. Dodajte i limenku sjeckanog paradajza. Podlijte s malo vode o pustite da zavrije pa dodajte medaljone od soje i začine. Kuhajte još 20-ak minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.