MIRIS JESENI

Prevrnuti kolač od jabuka

Jednostavna a ukusna poslastica

Prevrnuti kolač. Facebook

E. Ag.

prije 2 dana

Sastojci:

- nekoliko jabuka

- 130 g maslaca

- 4 jaja

- 8 kašika glatkog brašna

- 8 kašika šećera

- 1 šoljica ulja

- 1 šoljica mlijeka

- 1 prašak za pecivo

- 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Jabuke ogulite, izrežite na kolutove pa poredajte u tepsiju u kojoj ste prethodno otopili maslac. Stavite u pećnicu na nekoliko minuta da jabuke omekšaju. Od preostalih sastojaka umutite smjesu za biskvit pa smjesu prelijte preko omekšalih jabuka, vratite u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta na 180 stepeni. Dok se kolač peče, dobro izmiksajte vrhnje za šlag. Pečeni kolač izvadite iz tepsije i okrenite ga na drugu stranu, tako da biskvit bude dolje, a jabuke gore. Preko ohlađenog kolača stavite tučeni šlag, a zatim stavite u hladnjak da malo očvrsne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.