RECEPT

Među brojnim ukusnim jelima kojima se može podičiti bh. kuhinja posebno mjesto zauzima Sarajevski sahan

Sarajevski sahan sastoji se od raznog povrća

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

22.8.2024

Sastojci: 20 dkg parazajz pirea, 50 dkg crnog luka, 70 dkg svježe paprike, 20 dkg raštike, 1 kg svježeg paradajza, 5 g mljevenog bibera, 1 kg mljevene junetine.

Priprema:

1. Sarajevski sahan sastoji se od raznog povrća - tikvice, paprike, raštike, crnog luka, paradajza, koje se napuni faširanim mesom, rižom i začinima (so, biber, vegeta - prema želji).

2. Sve kuhajte odvojeno, samo paradajz ispecite u pećnici. Crvenu papriku i paradajz pire prepržite na masnoći i zalijte supom u kojoj se kuhalo povrće.

3. Punjeno povrće zalijte saftom koji je prethodno napravljen i kuhajte 5 minuta. Servirajte sa pavlakom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.