PRIJEDLOG ZA RUČAK

Piletina s pikantnim sosom od luka i pavlake

Možete da je servirate uz rižu

Piletina na drugačiji način. Instagram

E. Ag.

17.8.2024

Piletina sa pikantnim sosom od luka i pavlake je savršen ručak za cijelu porodicu, a možete da je servirate uz rižu.

Sastojci:

- 400 g bijelog mesa

- 3 glavice luka (narezane na kolutove)

- 2 čehna bijelog luka (isjeckana)

- 200 ml pavlake za kuhanje

- 250 ml povrtnog temeljca

- 200 g bijelog sira

- malo brašna da poveže sos

- ulje

- so, biber i slatka paprika u prahu, po ukusu

Priprema:

Uključite rernu na 250 stepeni. Osušite piletinu i začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Zagrijte ulje, pržite sa svake strane oko 3 minute, izvadite i stavite u posudu za pečenje. U tiganj dodajte još malo ulja i propržite luk.

Dodajte bijeli luk i brašno i propržite. Deglazirajte pavlakom za kuhanje i povrtnim temeljcem, promiješajte da se ne naprave grudvice i prokuhajte. Začinite i prelijte piletinu sosom. Nanesite mozzarelu na piletinu i stavite u rernu na 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.