RECEPT

Mus s orasima savršen spoj prirodnih ukusa koji osvajaju nepca

Mlijeko, slatku pavlaku, šećer i žumanca umutite

Ukusni mus. Facebook

Z. K.

7.8.2024

Sastojci za kuhani krem: 3 žumanca, 35 ml mlijeka, 50 ml slatke pavlake, 65 g šećera. Za čokoladni krem: 250 g mliječne čokolade, 440 ml slatke pavlake, 200 g oraha.

Priprema:

1. Mlijeko, slatku pavlaku, šećer i žumanca umutite. U drugoj posudi blago umutite slatku pavlaku, dodajte čokoladu istopljenu na pari i sjedinite. U to stavite prohlađen krem od žumanaca i sve promiješajte.

2. Krem sipajte u čaše, pospite preko krupno sjeckane orahe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Prije serviranje, mus možete dekorirati umućenom slatkom pavlakom ili sjeckanim orasima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.