Tanke lepine izvrstan su prilog mnogim jelima. Mogu se poslužiti uz ribu i meso sa žara, uz gust i sočan curry ili pak uz svježu salatu. Lepine se mogu premazati i različitim umacima, servirati kao dio meze, a sjajno će se sljubiti i s tanjirom supe ili variva.
Ti mekani hljepčići iznimno su fleksibilni, a mogu se složiti u svega pola sata od tek tri sastojaka, piše punkufer.
Sastojci: 240 g samodizajućeg brašna, 240 g punomasnog grčkog jogurta, 1 čajna kašičica soli.
Priprema:
1. Prosijajte samodizajuće brašno i pomiješajte s jogurtom i soli.
2. Na pobrašnjenoj podlozi mijesite sastojke dok ne dobijete jednolično i glatko tijesto.
3. Podijelite tijesto na 6-8 komada otprilike iste veličine i pustite da odmaraju na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Razvucite svaki komad tijesta u krug promjera oko 20 centimetara.
5. U tavu s neprianjajućim dnom dodajte malo ulja pa ispecite lepinu sa svake strane oko dvije do tri minute, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
6. Poslužite tople uz jelo po želji.