Sastojci: 6 jaja, 100 grama šećera, 200 grama brašna, pola peciva, jedan vanilin šećer.
Za preliv: 400 ml slatke pavlake, 300 ml condenziranoga mlijeka, 800 ml običnoga mlijeka.
Za premazivanje: 300 grama karamel krema
Priprema:
1. Umutiti bjelanca pa postepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Kada su dobro umućena, dodavati jedno po jedno žumance, izmiješati pa polagano dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
2. Smjesu uliti u tepsiju obloženu pek papirom i peci oko 20-25 minuta na 180 stepeni. Pustiti da se malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nožem izbodite na više mjesta.
3. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju položite biskvit naopačke okrenut.
4. Ostavite da odstoji 10-ak minuta pa izmiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko pa njime prelijte biskvit. Pustite malo neka odstoji pa premažite karamel kremom.