Sastojci: 5 jaja, 150 g glatkog brašna, 1 ? kašičica praška za pecivo, 380 g naribane tikvice, 1 glavica luka, 200 g pileće šunke, 90 g naribanog sira, 40 ml maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 170 stepeni. Pripremite povrće i pileću šunku. Luk očistite i sitno narežite, šunku nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.
2. U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte mutilicom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, šunku, sir i ulje pa začinite sa soli i biberom.
3. Lagano namastite tepsiju i obložite papirom za pečenje, dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. Pecite 30 minuta.