RECEPT

Brzi brauni

Posudu za pečenje namastite i pokrijte papirom za pečenje

Poslastica za svaki dan. Facebook

Z. K.

20.5.2024

Sastojci: 100 g zobenih pahuljica, 50 g kakaa, 170 g meda, 125 g kikiriki putera, 2 banane, 2 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanilije, malo soli.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Posudu za pečenje namastite i pokrijte papirom za pečenje.

2. Sve sastojke ubacite u blender i izblendajte u gustu i glatku smjesu. Prelijte u posudu i pecite 20 minuta, dok čačkalica kojom ste proboli kolač ne izađe čista. Pričekajte da se brauni ohladi, a potom ga narežite na kocke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.