RECEPT

Jedan od poznatih meksičkih specijaliteta kojem rijetki mogu odoljeti: Punjene tortilje

Sitno isjeckajte crni luk, dodajte začin, tri kašike ulja i čašu vode pa dinstajte dok ne omekša

Izbor za ručak. Društvene mreže

Z. K.

17.5.2024

Sastojci: 10 manjih tortilja, 300 g mljevenog mesa, 200 g kačkavalja, 1 glavica crnog luka, začini po ukusu, 100 ml vode, 1.500 ml paradajz soka, 5 kašika ulja.

Priprema:

1. Sitno isjeckajte crni luk, dodajte začin, tri kašike ulja i čašu vode pa dinstajte dok ne omekša.

2. Dodajte meso, pola čaše vode i nastavite dinstanje. Kada je meso gotovo, dodajte pola izrendanog kačkavalja i dosolite po ukusu.

3. Po stolu poredajte tortilje pa na svaku stavite jednako nadjeva. Uvijte svaku kao palačinku.

4. Tepsiju nauljite s ostatkom ulja pa poslažite tortilje. Pomiješajte vodu i paradajz sok i zalijte tortilje.

5. Odozgo pospite ostatkom rendanog kačkavalja i stavite u rernu na 200 stepeni 20-25 minuta da se sve zapeče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.