RECEPTI

Odlično predjelo ili doručak: Jaja punjena parmezanom

Tvrdo kuhana jaja razrežite po dužini na dva dijela

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

12.4.2024

Sastojci: 6 jaja, 60 g putera, so, biber, peršun, 200 ml pavlake, 50 g parmezana.

Priprema:

1. Tvrdo kuhana jaja razrežite po dužini na dva dijela. Žumanca izvadite, izdrobite viljuškom i pomiješajte s puterom, solju i biberom i sjeckanim peršunom.

2. Ovom smjesom puniti bjelanca. U podmazanu posudu poredajte jaja, a zatim prelijte pavlakom pomiješanom s rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-ak minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.