Sastojci: 3 jaja, 300 ml mlijeka, prstohvat soli, 1 kašičica šećera, 1 vanilin šećer, 3 kašike mineralne vode, 1/2 naribane korice limuna, 200 g brašna, 30 g maslaca, 1/3 šoljice grožđica, šećer za posipanje i kompot od bobičastog voća.
Priprema:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjka, a u jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žumanjke, šećer i so. Pjenjačom sve sjedinite pa postepeno sipajte brašno i dodajte grožđice te na kraju sipajte mineralnu vodu.
2. Umutite tvrdi snijeg od bjelanjka, a na tavi rastopite maslac. Smjesu sipajte pa pecite na srednje jakoj vatri par minuta, kuhačom okrenite smjesu pa je vilicom raskomadajte.
3. Još nekoliko minuta preokrenite dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskav, posipajte šećerom i poslužite s voćnim kompotom.