Iako za ovo doba godine nije hladno, i dalje će svakome dobro doći tanjir fine tople čorbe koja je hranljiva i sprema se lako. Recept je vrlo jednostavan tako da ovo jelo mogu napraviti i oni kojima kulinarski poslovi nisu omiljeni.
Sastojci: 150 g šampinjona, 2 manja krompira, pola stabljike praziluka, 3 čehna bijelog luka, svježi peršun, m200 ml pavlake za kuhanje, začini po želji.
Priprema
1. Na malo maslinovog ulja dodati narezane šampinjone, krompir, praziluk i bijeli luk i malo propržiti. Zaliti vodom i kuhati sve dok povrće ne omekša.
2. Štapnim mikserom usitniti do kremaste teksture pa po potrebi dodati još malo vode, u zavisnosti od toga koliko želite da vam čorba bude gusta.
3. Kuhati još nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi pa začiniti po želji. Na kraju dodati pavlaku za kuhanje i kuhati još pet minuta.
4. Na kraju dodati svježi peršun i sjemenke po želji.