Sastojci: jedno veće pile, 4 srednje dunje, dvije kašike ulja, šećer, so, biber, malo peršuna. Za zapršku: dvije kašike ulja, jedna kašika brašna, kašičica ljute crvene paprike.
Priprema:
1. Pile izrezati i staviti u lonac, naliti vodom da pokrije meso, pa kuhati dok meso ne omekša.
2. Za to vrijeme dobro oprane dunje isjeći na kriške, odstranjujući središnji dio sa sjemenom. U šerpi ugrejati dvije kašike ulja, dunje ovlaš umakati u šećer i spuštati na ulje. Dinstati ih 5-10 minuta ili dok ne omekšaju. Polovinu dunja izdvaditi sa strane.
3. Drugu polovinu dunja spojiti sa kuhanim mesom, mrkvom i supom od kuhanja.
4. Napraviti zapršku i dodati jelu. Dodati i punu kašičicu soli, i trećinu kašičice bibera, pa ostaviti sve da se krčka još malo bez mnogo mješanja da se dunje što manje raspadnu.
5. Na samom kraju ili prilikom serviranja dodati ostatak dinstanih kriški dunja i malo peršuna.