RECEPTI

Ćevap od teletine sa suhim šljivama

U dublju posudu dodati maslinovo ulje i isjeckano povrće, a potom i meso isječeno na kockice

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

10.2.2024

Sastojci: 800 g telećeg mesa, 200 g mrkve, 200 g paprike, dvije glavice crvenog luka, dvije kašičice soli, jedna kašičica bibera, mješavina začina sa povrćem, 200 g suhih šljiva, 50 g suhih kajsija, jedna jabuka, 1 dl maslinovog ulja.

Priprema:

1. U dublju posudu dodati maslinovo ulje i isjeckano povrće, a potom i meso isječeno na kockice.

2. Dinstati na laganoj vatri, usuti malo vode i dodati začin.

3. Kada je kuhanje mesa pri kraju, dodati suhe šljive, kajsije i jabuku isječene na komadiće i još kratko dinstati.

4. Ćevap poslužiti uz pavlaku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.