Piletina punjena ricottom ili kremastim sirom i špinatom brzo je i slasno jelo koje se priprema bez kompliciranih sastojaka.
Pileća prsa sjajna su namirnica za punjenje omiljenim sastojcima, a kombinacija sira i špinata je pun pogodak, prenosi Pun kufer.
Sastojci
150 grama špinata
150 grama sira ricotta (ili krem sira)
1 kašika vrhnja
2 pileća prsa
20 grama mozzarelle
20 grama parmezana
2 češnja češnjaka
1 prstohvat bibera
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 prstohvat čilija
soli prema želji
Priprema
Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte listiće špinata. Pržite špinat dok malo ne uvehne pa pustite da se ohladi. Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.
Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu. Pazite da ga ne prerežete do kraja. U džepiće na mesu rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.
U nauljenu posudu rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Naribajte mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite meso.
Pecite oko 35 minuta na 200 °C i poslužite s povrćem ili krompirom.