U moru recepata za pripremu piletine možda još niste naišli na ovakav: loptice od pilećih prsa punjene šampinjonima, zapečene sa sirom i sve to uz salatu koja kompletira odličan okus i izgled.
Sastojci
500 g pilećih prsa
20 g majoneza
100 g sira
Za fil
2 glavice luka
500 g šampinjona
5 g bibera
5 g soli
Za salatu
200 g zelene salate
100 g konzerviranog kukuruza
150 g čeri paradajza
80 g majoneza
20 g senfa
20 g sira
so
Priprema
Na malo ulja propržiti luk, zatim dodati šampinjone, so i biber.
Šnicle od bijelog pilećeg mesa istući, zatim svaki ''list'' staviti u kutlaču i u sredinu dodati fil. Zamotati i staviti u pleh obložen papirom za pečenje, tako da dio gdje je šnicla umotana bude okrenut nadolje.
Svaku kuglicu premazati majonezom i posuti sirom. Peći na umjerenoj vatri dok ne porumeni.
Za salatu pomiješati čeri paradajz presječenim napola, kukuruz iz konzerve i ostale sastojke. Preciznije pogledajte u videu sa Instagrama.