IDEJE

Kajgana s ricottom za dobar početak dana

Ako si ljubitelj sira, dodatno je pospi parmezanom ili naribanom mozzarellom

Ukusno i fino. Facebook

M. Z.

27.11.2023

Još kremastija verzija kajgane ono je što ti treba za današnji doručak. Osim očekivanog posluživanja na tanjiru, možeš je staviti i na hljeb ili hrskavi tost. Ako si ljubitelj sira, dodatno je pospi parmezanom ili naribanom mozzarellom.

Sastojci

4 jaja

1 kašika nasjeckanog svježeg vlasca

¼ kašičice soli

1 kašika maslaca

100 g ricotte

Postupak

Umuti jaja pa ih pomiješaj s vlascem i soli.

Otopi maslac na tavici pa izlij jaja i miješaj silikonskom špatulom - na laganoj vatri.

Makni ih s vatre nakon otprilike dvije do tri minute pa lagano umiješaj ricottu.

Tostiraj četiri kriške hljeba, nadjeni ga jajima pa po potrebi začini s još soli i krupno mljevenim biberom. Posluži odmah, piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.