Sastojci:
4 krompira
2 paprike
400 g lisnatog tijesta
80 g tvrdog sira
30 g putera
so
biber
Za premaz:
1 jaje
Priprema:
Ogulite i operite krompir, a potom ga isjeckajte na kockice. Stavite ga u šerpu i prelijte vodom, a potom dodajte soli po ukusu. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Isjeckajte crni luk, pa zagrijte malo ulja u tavi i prodisntajte oko 3 minute. Očistite unutrašnjost paprika, pa ih isjeckajte. Dodajte ih u tavu sa crnim lukom, pobiberite, promiješajte i dinstajte nekoliko minuta uz miješanje. Krompir procijedite i dodajte puter. Napravite pire, a tvrdi sir izrendajte. U krompir pire ubacite dinstano povrće i promiješajte. Lisnato tijesto stavite na pek papir, pa rasporedite fil sa pireom i paprikama. Pospite tvrdim sirom, pa pažljivo urolajte. Isijecite rolnice, pa ih poredajte po plehu obloženom pek papirom. Umutite jaje, pa premažite rolnice. Pecite ih na 180°C oko 30 minuta.