Mljeveno meso je redovno na meniju, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju okus mesa, ali griješe, piše Stvarukusa.rs.
Uvijek je dobro eksperimentirati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da okus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuhari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo ukusnije.
Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Isjeckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.
Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mljeveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.
Pored crnog luka i rendani krompir može da poboljša okus ćuftama i faširanim šniclama.