Sastojci: 2 šolje sjeckane pečene puretine, šolja juhe ili pilećeg temeljca, 1/2 luka, kašika maslaca, 3/4 kašike brašna, so, biber, 2 kašike pirea od paradajza, kašičica mljevene crvene paprike, 1/2 šolje konzerviranog graška, kašika sitno sjeckanog peršuna, 3 šolje kuhanog pasiranog krompira (od 1 kg krompira), 2 kašike mlijeka, 20 dkg maslaca, 2 umućena žumanceta.
Priprema:
1. Ogulite kilogram krompira, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Još vrući krompir usitnite drobilicom, dodajući malo mlijeka i maslac.
2. Meso od purećeg pečenja nasjeckajte. Luk prepržite na kašiki maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta i zalijte juhom.
Dodajte pire od paradajza i ocijeđeni grašak. Posolite, pobiberite, dodajte sjeckani peršun i mljevenu papriku te kuhajte 2 minute.
3. Umiješajte komadiće sjeckanog mesa i ostavite na vatri da se dobro zagrije. Manje posude za pečenje premažite maslacem i obložite tankim slojem pasiranog krompira. Posložite po njemu meso zajedno sa sokom i prekrijte preostalim krompirom. Umutite žumanca i prelijte po vrhu smjese od krompira. Pecite na 220 stepeni dok se krompir ne zapeče.