SLUŽI SE HLADNA

Lagana salata s buranijom

Lako se pravi

Salata s buranijom. Instagram

E. Ag.

25.8.2023

Sastojci:

oko 2 kg zelene buranije

1/4 šolje maslinovog ulja

3 kašike soka do limuna

3 kašike balzamiko sirćeta

1/4 kašičice soli

1/4 kašičice bijelog luka u prahu

1/4 kašičice mljevenog senfa

1/8 kašičice bibera

1 veliki ljubičasti luk

4 šolje čeri paradajza

120 g feta sira

Priprema:

Skuhajte buraniju i procijedite. Prebacite je u ledenu vodu da se što prije ohladi. Ocijedite i osušite. U manjoj posudi pomiješajte ulje, sok od limuna, sirće, so, bijeli luk, senf i biber. Dobro sjednite, pa prelijte buraniju. U posudu dodajte sjecakni ljubičasti luk, čeri paradajz isječen na polutke i mrvljeni feta sir. Lijepo promiješajte i ostavite u frižideru sat . Nakon toga poslužite. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.