Donosimo recept domaćeg Rafaelo namaza koji je odličan za palačinke.
Sastojci:
50 ml kokosovog mlijeka
70 g maslaca
200 g bijele čokolade
25 g kokosa (mljevenog kao za čupavce)
10 glistića badema
Priprema:
U manjem loncu zagrijte maslac i kokosovo mlijeko (inače, možete ga kupiti u konzervi u svim većim trgovinama). Maknite s vatre pa umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu. Nemojte vraćati na vatru, samo miješajte i otopit će se.
Stavite sa strane pa na suhoj tavi popržite kokos i listiće badema. Listiće badema možete prije toga ugrubo nasjeckati nožem, ali i ne morate. Nemojte da vam kokos i bademi zagore, vrtite ih na laganoj vatri dok ne osjetite da su pustili miris. Ne smiju dobiti boju, eventualno skroz malo, ali bitno je da ne izgore.
Umiješajte tostirane bademe i kokos u smjesu kokosovog mlijeka, maslaca i bijele čokolade. Promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi i stavite u teglicu. Držite u frižideru. tad će se malo stvrdnuti. Namažite na vruće palačinke i to je to.