BRZO I JEDNOSTAVNO

Ako vam čokoladica nije dovoljna: Napravite kinder bueno rolat

Nećete morati uključivati pećnicu

Lagani desert. YouTube

E. Ag.

15.8.2023

Sastojci:

200 g piškota

150 ml mlijeka

Za fil:

500 ml mlijeka

2 kesice pudinga od vanilije

150 g šećera

250 g maskarpone sira

20 g vanilin šećera

300 ml slatke pavlake

150 g istopljene čokolade

100 g lješnika

Priprema:

Umočite piškote u mlijeko, pa poredajte na providnu foliju u tri reda. Mlijeko sipajte u šerpu, pa dodajte puding i šećer (50 g). Kuhajte dok se ne zgusne, uz konstantno miješanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata. U ohlađeni puding dodajte maskarpone i vanilin šećer, pa umutite. Zatim u smjesu s pudingom dodajte umućenu slatku pavlaku. Karamelizujte šećer, pa dodajte lješnike i dobro promiješajte. Stavite na pek papir i ohladite 15 minuta. Zatim isijecite pola karamelizovanih lješnika i usitnite u blenderu. Dodajte u puding, kao i istopljenu čokoladu. Umutite, pa premažite piškote. Uvijte rolat, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite preostalim karamelizovanim lješnikom i istopljenom čokoladom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.