Sastojci:
200 g piškota
150 ml mlijeka
Za fil:
500 ml mlijeka
2 kesice pudinga od vanilije
150 g šećera
250 g maskarpone sira
20 g vanilin šećera
300 ml slatke pavlake
150 g istopljene čokolade
100 g lješnika
Priprema:
Umočite piškote u mlijeko, pa poredajte na providnu foliju u tri reda. Mlijeko sipajte u šerpu, pa dodajte puding i šećer (50 g). Kuhajte dok se ne zgusne, uz konstantno miješanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata. U ohlađeni puding dodajte maskarpone i vanilin šećer, pa umutite. Zatim u smjesu s pudingom dodajte umućenu slatku pavlaku. Karamelizujte šećer, pa dodajte lješnike i dobro promiješajte. Stavite na pek papir i ohladite 15 minuta. Zatim isijecite pola karamelizovanih lješnika i usitnite u blenderu. Dodajte u puding, kao i istopljenu čokoladu. Umutite, pa premažite piškote. Uvijte rolat, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite preostalim karamelizovanim lješnikom i istopljenom čokoladom.