IDEALAN OBROK LJETI

Brzi uštipci od tikvica i špinata: Bez ulja i prženja

Odlični uz grčki jogurt

Ukusan obrok. Printscreen/Instagram

E. Ag.

5.7.2023

Potrebno je:

- 250 g tikvica

- 50 g svježeg špinata

- 1 jaje

- 100 g rendanog sira (gauda light)

- 30 g mljevenih ovsenih pahuljica

- so

Priprema:

Tikvicu izrendati i dobro ocijediti od viška tečnosti. Najbolje je ostaviti posoljenu da odstoji u cjedilu, a zatim je prebaciti u krpu i iscijediti. Dodati opran i isjeckan špinat, jaje, sir, mljevene ovsene pahuljice i so. Dobro promiješati da se svi sastojci povežu (najbolje rukom).

Formirati 10 uštipaka uz pomoć kašike i slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći 25 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.

Obavezno ostaviti da se prohlade jer su unutra mekani, pa mogu djelovati sirovo ako se jedu skroz vrući. Umak napravite od grčkog jogurt s dodatkom senfa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.