RECEPTI

Namaz od patlidžana i badema

Patlidžane dobro operite, a zatim ispecite u rerni na 180-190 stepeni ili dok ne postanu mekani

Hladno predjelo. Facebook

Z. K.

1.7.2023

Sastojci: 500 g patlidžana, 2-3 kašike bademovog maslaca, 1 čehno bijelog luka, 1-2 kašike soka od limuna, 2-3 kašike bademovog ulja, morska so i biber.

Priprema:

1. Patlidžane dobro operite, a zatim ispecite u rerni na 180-190 stepeni ili dok ne postanu mekani.

2. Zatim pustite da se ohlade i meso iz patlidžana stavite u blender ili sjeckalicu s ostalim sastojcima osim ulja.

3. Kada postignete homogenu smjesu, dodajte ulje i blendajte do konzistencije koju želite.

4. Namaz poslužite hladan, uz bruskete, pogačice ili prepečen hljeb.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.