Pizzu više nećete morati naručivati iz restorana jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog italijanskog specijaliteta kod kuće.
Svjetski poznati kuhar Džejmi Oliver (Jamie) ima recept za savršeno tijesto za pizzu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.
Sastojci:
- pola kilograma brašna
- prstohvat soli
- jedna kesica suhog kvasca
- dvije kašike maslinovog ulja
- kašičica šećera
Priprema:
Pomiješajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umiješajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje te mijesite dok ne dobijete savršeno glatko tijesto.
Prebacite tijesto u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mjesto i čekajte otprilike sat da se tijesto digne.
Nakon što je prošlo sat , izvadite tijesto i gnječite ga rukama kako biste izbacili zrak iz njega. Tijesto odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider.