Oliver Marlov (Marlowe), glavni kuhar i vlasnik “The Ganymedea” u Londonu, podijelio je svoje najbolje kuharske savjete, a profesionalac tvrdi da je trik u pripremi bilo čega sa smjesom dati joj dovoljno vremena da se ''odmori'' i slegne.
Večer prije
Možda ste negdje pročitali ili vam je neko rekao da smjesu ostavite samo deset minuta prije nego što počnete kuhati, ali to bi bila pogreška, piše ''Mirror''.
Umjesto toga, Oliver preporučuje da napravite smjesu večer prije nego što želite sjesti i pojesti svoje palačinke i ostavite je u frižideru preko noći.
- Odmaranje smjese najvažniji je korak jer dopušta glutenu da se odmori. Ono što se događa preko noći je da se sav taj gluten koji ste pomiješali opusti, poveća u veličini i prozrači - objašnjava kuhar.
Pretjerano miješanje
Kako kaže kuhar, to zauzvrat omogućuje da se sve grudice prirodno izglade i spasit će vas od pretjeranog miješanja smjese i pretvrdih palačinki. Također će vam pomoći da palačinke narastu kada ih počnete peći. Oliver dalje kaže da je neostavljanje smjese za palačinke često glavni razlog zašto je prva palačinka loša i treba je baciti. Druga palačinka je uvijek bolja jer je smjesa imala više vremena za odmor.