Sastojci:
200 ml slatke pavlake
200 g krem sira
300 g čokoladnog krema
50 g lješnik napolitanki
50 g mljevenih pečenih lješnika
250 ml čokoladnog mlijeka
300 g piškota
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku te joj dodajte krem sir i čokoladni krem i opet kratko umutite. Napolitanke isjeckajte, a lješnike sameljite. Pleh (20x20 cm) obložite providnom folijom. Piškote potapajte u toplo čokoladno mlijeko pa ih redajte na dno pleha. Preko piškota sipajte polovinu kreme, a preko kreme polovinu napolitanki i lješnika. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Kolač "zatvorite" posljednjim slojem piškota, tako da na kraju budu dva sloja kreme i tri sloja piškota. Ostavite kolač u frižider na nekoliko sati da se rashladi i stegne. Kada se kolač rashladi, na pleh naslonite tanjir za serviranje, sve okrenite naopačke tako da kolač bude na tanjiru. Skinite foliju i preko kolača sipajte toplu čokoladnu glazuru, te pospite mljevenim lješnicima.