Ova torta idealna je za proslave do osam osoba, a za pripremu će vam trebati samo 25 minuta.
Sastojci
200 g piškota, 250 g maslaca, 120-150 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 80 g bijele čokolade, 150 g mljevenih oraha, 200 ml mlijeka, malo ruma
Priprema
U maloj posudi lagano zagrijte mlijeko i dodajte unutra malo ruma. Kalup za tortu ili za kuglof obložite folijom kako se krema ne bi lijepila. Maslac sobne temperature pjenasto umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte otopljenu bijelu čokoladu koja se malo ohladila, a zatim i mljevene orahe.
U kalup redajte piškote namočene u mlijeko. Jedan red prekrijte kremom pa opet stavljajte piškote, dok sve ne potrošite. Završite kremom. Stavite barem na dva sata u frižider, a najbolje tokom noći. Pospite kakaom u prahu.