IDEJA ZA RUČAK

Pikantni sataraš s patlidžanom i tikvicama

Ukusan obrok

Za pripremu ne treba puno vremena. Printscreen

E. Ag.

11.5.2023

Sastojci: 

- 700 g patlidžana

- 3 paprike

- 2 tikvice

- 3-4 paradajza

- 1 crni luk

- 3 čehna bijelog luka

- 1/2 ljute papričice

- 1 kašičica slatke paprike

- 1 kašičica sušenog bosiljka

- 1 kašičica sušenog korijandera

- 2 kašičice šećera

- malo peršuna

Priprema:

Patlidžan isijecite i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite desetak minuta da odstoji.

U tavi na maslinovom ulju propržite crni luk  začinite, a kada on omekša, dodajte sjeckanu papriku i tikvice. Promiješajte i poklopite, pa kuhajte 10 minuta. Dodajte patlidžan koji ste oprali i ocijedili, pa promiješajte i kuhajte još 15 minuta.

Nakon toga dodajte isječen paradajz i šećer, promiješajte i ponovo poklopite, pa kuhajte još 10 minuta. Stavite i mljeveni bijeli luk, ljutu papričicu isječenu na kolutove. Promiješajte i ostavite još dvije minute. Pospite sjeckanim peršunom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.