RECEPT

Piletina s krem supom od gljiva

Ukusan obrok za cijelu porodicu

Pileći file na drugačiji način. Printscreen

E. Ag.

28.4.2023


Ako do sada nikada niste probali, pravo je vrijeme da se piletina u sosu nađe i na vašoj trpezi - bilo da imate goste ili uživate u porodičnom ručku.

Danas vam dajemo ideju kako da svojim najbližima pripremite ovaj preukusan obrok.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

- jedan kilogram pilećeg bijelog mesa

- jedna krem supa od gljiva

- 250 mililitara slatke pavlake

- 100 grama sira

Priprema:

Prvo isijecite bijelo meso na veoma tanke šnicle. Zatim uzmite jedan dublji tanjir i tu sipajte sadržaj kesice krem supe od gljiva. Šnicle uvaljajte u sadržaj kesice krem supe i poredajte u vatrostalnu činiju. Prelijte slatkom pavlakom i preko pospite narendani sir.

Pecite 30 do 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 220 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.