Sastojci: 140 grama putera, 140 grama brašna, jedno žumance, dvije kašike vode, malo soli, malo ribane limunove kore.
Fil: 100 grama čokolade, 100 grama šećera, 3 žumanca, jedna kašika pekmeza od šipka ili kajsije, 50 grama mljevenih oraha, 4 bjelanaca.
Priprema:
1. Sastojke za tijesto izmiješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru bar pola sata.
2. U posudu staviti sve sastojke za fil (bjelanca koja je potrebno umutiti u čvrsti snijeg) i lagano na blagoj vatri otapati i miješati. Kad se već malo rastope, dodati tri žumanca. Lagano dodavati snijeg od bjelanaca.
3. Razvaljati tijesto (na podlozi posutoj brašnom) i staviti u podmazani pleh (najbolje 18×30 cm), nanijeti fil pa opet tijesto. Tijesto lagano izbosti viljuškom.
4. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto (oko pola sata). Posuti šećerom u prahu.