Sastojci: 400 g crnog luka, 250 g gljiva, 1,5 kg goveđeg mesa, 3 čehna bijelog luka, 2 kašike kečapa, 3 dl goveđe supe, 100 g suhih šljiva, ulje, brašno, crvena paprika, suhi biljni začin, biber, so.
Priprema:
1. Oguliti i na krupno isjeckati crni luk. Kada se proprži, dodati gljive isječene na listiće.
2. Posebno ispržiti goveđe meso, da dobije tamnu koricu. Dodati crni luk i gljive, dinstati 15 minuta. Potom ubaciti kečap, usitnjen bijeli luk i mješajući dinstati minut-dva. Sipati goveđu supu.
3. Poklopiti, pa posudu s jelom staviti 1 sat 30 minuta u rernu zagrijanu na 180 stepeni.
4. U međuvremenu propržiti suhe šljive sa brašnom, dodati malo vode i mješajući kuhati sos, dok se ne zgusne. U gotovo jelo iz rerne, dodati šljive sa sosom, so, suhi biljni začin, biber i papriku.
5. Prokuhati još 10-ak minuta, pa poslužiti.