RECEPTI

Torta od oraha i mrkve

Za glazuru izmiješajte maslac, kremasti sir i šećer. Umiješajte orahe i vaniliju

Slasni desert. Short Girl Tall Order

Z. K.

25.2.2023

Sastojci za koru: 250 g glatkog brašna, 2 kašike mljevenog cimeta 350 ml suncokretovog ulja, 4 jaja, 350 g mrkve, 120 g oraha. Glazura: 225 g krem sira, 110 g maslaca, 450 g šećera, 1 kašika ekstrakta vanilije.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.

2. U zdjeli izmiješajte brašno, cimet i šećer. Dodajte ulje i jaja, istucite pa umiješajte mrkve i orahe.

3. Razdijelite na dva dijela i pecite 25-30 minuta.

4. Za glazuru izmiješajte maslac, kremasti sir i šećer. Umiješajte orahe i vaniliju. Namažite polovice, poklopite ih te glazurom premažite cijelu tortu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.