Sastojci: 600 g piletine, 300 g šampinjona, biljni začin. Za sos: 1 kašika maslaca, 2 kašike brašna, kocka supe od povrća, 1 žumance, 1/2 dl kisele pavlake, veza peršuna, 1/2 veze ruzmarina, sok od pola limuna.
Priprema:
1. U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja propržite komade bijelog pilećeg mesa koje ste prethodno začinili biljnim začinom.
2. Dodajte gljive isjeckane na trake i dinstajte 10 minuta. U drugoj šerpi, na maslacu propržite brašno (neka zaprška ostane svijetla), polako zalijte sa 4 dl vode, dodajte kocku supe od povrća, dinstajte oko pet minuta dok se ne zgusne.
3. Dodajte limunov sok, žumance, kiselu pavlaku, sitno isjeckan peršun i ruzmarin, sve promiješajte i prelijte preko piletine. Poslužite uz njoke ili pire krompir.