Ova preukusna tortica će vas kupiti na prvi zalogaj, sprema se veoma brzo i, što je najbitnije, ne prljate gomilu suđa. Fil za ovu torticu neodoljivo podsjeća na Ferrero kuglice.
Sastojci
- 250 gr plazma keksa
- mlijeko za umakanje plazme
Fil
- 250 gr maskarpone sira
- 250 gr eurokrema
- 300 ml slatke pavlake
- 100 gr pečenih mljevenih lješnika
U posudu stavite maskarpone, eurokrem i slatku pavlaku pa sve zajedno umutite mikserom, a potom ubacite lješnike i promiješajte.
Kalup 24×12 obložite providnom folijom. Stavite tri kašike krema, zatim plazmu koju ste umočili u mlijeko, pa premažite polovinom fila. Preko fila opet ide plazma, pa druga polovina fila i za kraj opet plazma. Pokrijte torticu i ostavite je na 5-6 sati u frižider. Može i cijelu noć. Izvadite je iz frižidera i okrenite na tacnu. Napravite ganaš...
Ganaš
- 100 gr mliječne čokolade
- 50 gr eurokrema
- 100 ml slatke pavlake
- 30 gr izlomljenog lješnika
Sve sastojke osim lješnika stavite u šerpicu pa na šporet na laganu temperaturu. Sve vrijeme miješajte dok se sve ne istopi i ne sjedini. Kada se sve sjedinilo, dodajte lješnike. Ostavite ga da se ohladi. Premažite tortu te je pospite lješnicima. Sijecite je na šnite ili na trouglove.