Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije, krem sir zamijenite sirom smanjene masnoće.
Sastojci
Podloga
250 g petit keksa
150 g maslaca
korica 1 limete
Nadjev
150 ml džina
150 ml tonika
70 g šećera
5 listića želatine
5 kašika vode
600 g krem sira
300 m lslatkog vrhnja, ohlađenog
100 g šećera u prahu
sok 1 limete
16 kriški limete
korica 1 limete
Priprema
Podloga
Pripremite podlogu
Usitnite kekse u blenderu do teksture pijeska. Maslac otopite i dodajte keksima. Naribajte koricu limete, ubacite u blender te još kratko izmiksajte.
Smjesu prebacite u kalup promjera 26 cm. Utisnite prstima kako bi se uhvatila za stijenke kalupa. Kalup prebacite u zamrzivač dok pripremate nadjev.
Nadjev
Rastopite želatinu
Listiće želatine stavite u zdjelicu i prelijte s vodom. Ostavite 5 minuta da nabubre.
Kuhajte sirup
U lončić ulijte džin, tonik i šećer. Zagrijavajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i ubacite nabubrenu želatinu. Miješajte dok se želatina ne rastopi te ostavite sa strane.
Izmiksajte šlag
Iscijedite limetu čiju ste koricu naribali u podlogu. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrst šlag.
Miksajte nadjev
U veću zdjelu stavite krem sir, šećer i sok limete te miksajte na srednjoj brzini 2-3 minute.
Smanjite brzinu miksanja i postepeno ulijevajte mješavinu s džinom. Na kraju nježno špatulom umiješajte pripremljen šlag.
Ohladite
Rasporedite nadjev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Prije posluživanja dekorirajte tortu naribanom koricom i kriškama limete.