Sastojci
3 pileća filea
100 gr paradajza
100 gr paprike
100 gr tikvica
1 glavica luka
50 gr kukuruza
100 gr tvrdog sira
1 čehno bijelog luka
1 ljuta papričica
so i biber
Priprema
Posolite i pobiberite bijelo meso, dobro ga istrljajte.
U tavi ugrijte malo ulja i zapržite bijelo meso sa svih strana.
Izvadite i ostavite ga na toplom.
Glavicu luka isjeckajte i prodinstajte, dodajući malo vode na ulje na kojem ste pržili piletinu.
Očistite i isjeckajte povrće i dodajte, pa upržite da tečnost uvri na polovinu.
U manji pleh složite bijelo meso, prelijte mješavinom povrća i začinite.
Poklopite ili prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Skinite poklopac, pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se zapeče.
Poslužite s barenom rižom.
Napomena: Možete koristiti zamrznuto povrće. Ako imate sataraš spremljen za zimnicu, skratit ćete pripremu ovog jela za više od pola sata. Samo složite zapečenu piletinu u posudu, prelijte satarašom iz tegle i nastavite prema receptu.