Sastojci
– file pilećih prsa
– pureća šunka
– sir u listićima
– 1 luk
– 5 kašika kiselog vrhnja
– 4 dl vode
– vegeta, so, biber
– 2 kašičice gustina
– 10 dkg tvrdog sira
Priprema
Pileći file uzdužno prerezati kako bi se dobili što veći i što tanji odresci.
Svaki odrezak istući kuhinjskim čekićem preko najlonske vrećice kako bi se još utanjio.
Na svaki komad odreska staviti po komadić šunke i sira, preklopiti i zakačiti čačkalicama sa strane. Odreske povegetiti ili posoliti.
Svaki odrezak uvaljati u brašno pa pržiti na vrućem ulju s obje strane dok ne porumeni.
Izvaditi odreske na stranu pa na istom ulju pržiti sitno sjeckan luk, pirjati dok tekućina ne ispari. Dodati vodu i vrhnje, promiješati, začiniti po ukusu.
Kada prokuha, uliti gustin pomiješan s malo vode kako biste dobili gustoću rjeđeg umaka.
Odreske složiti u lim premazan maslacem, preliti preko njih umak od vrhnja, posuti ribanim sirom i zapeći u pećnici na 180 stepeni, oko 30 min, dok se na vrhu ne stvori zlatna korica.