Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Sastojci:
5jaja
150 gglatkog brašna
1½ žličicepraška za pecivo
380 gnaribane tikvice
1 glavicaluka
200 gslanine
90 gnaribanog sira
40 mlmaslinovog ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, zatim pripremite povrće i slaninu.
Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. Sjedinite sastojke i u posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.
Izlijte smjesu i lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu.
Pecite i stavite u pećnicu na 30 minuta i poslužite