RECEPTI

Begova čorba

Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim peršunom

Ideja za ručak. Facebook

Z. K.

28.1.2023


Sastojci: pile, 200 g mrkve, 200 g bamije, 200 g peršuna, legir masa.

Priprema:

1. Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

2. Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

3. Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim peršunom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

4. Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

5. Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.